In response to COVID-19, our Sunday gatherings have resumed at the Seasons Performance Hall at 10:30 am and are available ONLINE on Facebook. If you are in need of help, please contact us.

Life After Death: Questions and Answers

October 26, 2014 Speaker: Kevin Deyette Series: Life After Death

Topic: Default

  1. Do our pets go to Heaven?
    Answer:
    Not specifically, but there will be animals in Heaven (Isaiah 11:6)

  2. Is Hell eternal?
    Answer: Yes.  Just as Heaven is eternal, so is Hell (Daniel 12:2; Mark 9:43; 2 Thessalonians 1:9; Revelation 20:10; Matthew 25:46).

  3. Is there time in Heaven?
    Answer: Yes (Luke 15:7; Revelation 6:10-11; Revelation 7:15; Revelation 22:2; Revelation 8:1).

  4. What is Purgatory and what does the Bible say about it?
    Purgatory-A Catholic theology that describes the place a Christian's soul goes after death to be cleansed of the sins that had not been fully satisfied during life.
    Answer: The Bible clearly refutes the idea of Purgatory ( Romans 5:8; 1 John 2:2; Isaiah 53:5).

  5. Do we remain married to our spouse in Heaven?
    Answer: No (Matthew 22:23-32; Ephesians 5:31-32).

  6. Will we recognize family and friends in Heaven?
    Answer: Yes (1 Samuel 28:8-14; Luke 16:19-31; Matthew 17:1-13; 1 Thessalonians 2:19).

  7. How will we not be sad for our loved ones not in Heaven?
    Answer: No, somehow we will not experience sadness over those who are not in Heaven with us (Revelation 21:4).

  8. What happens to children when they die?  Will they go to heaven before the age of accountability?
    Answer: God provides a way for children to go to Heaven (1 Samuel 12:21-23).

  9. Why do we need a Savior to go to Heaven?
    Answer: Either death will destroy you, or Jesus will destroy death for you (Romans 3:23; Romans 6:23; Romans 5:8; Romans 10:9-10).

More in Life After Death

October 19, 2014

Living In Light of Eternity

October 12, 2014

Glimpses of Heaven

October 5, 2014

The Truth About Hell